Vykradnutý sklad farebných kovov, kradli sa diaľničné známky

07.03.2006 Celý región

Vranovskí policajti skráteného vyšetrovania vyšetrujú prečin krádeže vlámaním do skladu farebných kovov jednej žilinskej firmy vo Vranove n/T. V dobe od piat...
Vranovskí policajti skráteného vyšetrovania vyšetrujú prečin krádeže vlámaním do skladu farebných kovov jednej žilinskej firmy vo Vranove n/T. V dobe od piatku do pondelka páchateľ ukradol meď, hliníkové vodiče, mosadz a vodárenskú mosadz spolu skoro 400 kg.. Pre zberné suroviny spôsobil tak celkovú škodu vo výške 43 000, - Sk.

Mládenci si lúpežné prepadnutie vymysleli. Popradskí a Levočskí policajti vyšetrujúci prípad údajného lúpežného prepadnutia troch mladistvých Levočanov , ku ktorému malo dôjsť v sobotu vo večerných hodinách na austobusovej zastávke v obci Spišský Hrhov, okr. Levoča operatívnym preverovaním prípadu zistili a dokázali, že 16-roční mladíci si lúpežné prepadnutie na zastávke vymysleli. Dôvod - keďže zmeškali autobus, nemali sa ako dostať z obce Spišský Hrhov domov do Levoče a nechcelo sa im v zlom počasí dlho čakať na ďalší spoj, tak si vymysleli , že boli prepadnutí a volali na policajnú linku 158. Samozrejme, že policajti ich potom zaviezli domov. Policajný vyšetrovateľ po zistení skutočností, že lúpež si vymysleli zastavil trestné stíhanie voči neznámym páchateľom. Vyšetrovateľ bude tentoraz trestne stíhať ich - za trestný čin krivej výpovede. Hrozí im trest odňatia slobody vo výške 1 -5 rokov. Kradli sa diaľničné známkyPolicajti skráteného vyšetrovania Prešov – sever vyšetrujú krádež vlámaním do 4 uzamknutých, odstavených a zaparkovaných nákladných áut na Ľubochnianskej ulici v Prešove. Policajti vyšetrovaním zistili, že páchateľ postupoval rovnako vo všetkých štyroch prípadoch a to tak, že rozbil bočné okienko, vnikol do auta a ukradol diaľničnú nálepku. Pre jednu prešovskú firmu spôsobil tak škodu vo výške 55 500, - Sk. Obvinený z ublíženia na zdravíPoverený policajt skráteného vyšetrovania v Humennom začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za pokus prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody 33-ročnému mužovi z Humenného. Ten v pondelok večer bez povolenia vstúpil v ubytovni pre bezdomovcov do jedného bytu a s nožom v ruke napadol na posteli ležiaceho 19-ročného mladíka. Pichnutím do ľavého ramena mu spôsobil bodnú ranu o veľkosti 0.5 cm s dobou liečenia do 7 dní . Svedkom skutku bola aj sestra poškodeného, ktorá žiadala útočníka aby opustil byt, ten je však povedal , že jej brat dal zabiť jeho brata preto sa pomstí.
 

Vyberte región

mark